VERLEDEN

De ambitieuze ontwikkelingen op de site van de voormalige textielfabriek gebeuren met respect voor het verleden. Filteint N.V. was één van de oudste textielspelers in de streek, én ook de laatste typische breigoedfabriek in de stad. Rondom de textielfabriek, in de Landbouwersstraat en de Wegvoeringstraat vestigden zich de werknemers van de fabriek in arbeiderswoningen. Op het hoogtepunt van haar bestaan telde de textielfabriek maar liefst 400 werknemers. Toenemende concurrentie uit het buitenland zorgde echter voor een tanende productie, wat in 2009 leidde tot stopzetting van de fabriek. De grond werd in opstal gegeven aan projectontwikkelaar Willemen Real Estate en de bestaande fabrieksgebouwen werden gesloopt, op enkele iconische landschapselementen na, die refereren naar het roemrijke verleden van de textielnijverheid.

TOEKOMST

Ook publiek groen speelt een prominente rol in deze ontwikkeling. Het totale gebied is 22.000 m² groot, maar slechts 20% zal worden bebouwd. De overige 80% wordt een groene zone met een park met fiets- en wandelroutes, een waterpartij en een grasveld, deels omringd door een gracht. Voorts komt er een speelzone en wordt alles uitgerust met zitbanken en openbare verlichting. Deze buurt wordt enorm opgewaardeerd. Dat uit zich niet alleen in de investeringen van de stad in de nabijgelegen Beernaertwijk, maar ook door de heraanleg van de Plezantstraat en de Heistraat en de heropwaardering van de Landbouwersstraat. Steeds meer jonge gezinnen vinden hun weg naar de arbeiderswoningen en zorgen voor een gezonde sociale mix. Dit stadsdeel, ideaal gelegen tussen het stadscentrum van Sint Niklaas en de expressweg naar Hulst, zal binnenkort volledig op zichzelf functioneren.

(Nederlands) ARDEA IS ZON, GROEN & RUST

EEN STUKJE GESCHIEDENIS WAAR EEN NIEUW VERHAAL WORDT GESCHREVEN

(Nederlands) De komende maanden verrijzen er 69 nieuwe woningen langs de Beckersstraat, in hartje Etterbeek en op een steenworp van de Jacht.De bouw van residentie Ardea vormt de eerste stap in een grootscheeps herontwikkelingsproject geleid door onze gemeente, op initiatief van het college van burgemeester en schepenen.

Het project kreeg de naam ‘Jachthof’ mee en beslaat een oppervlakte van 3 hectare. Op termijn wordt hier een volledig nieuwe wijk opgetrokken, met maar liefst 200 nieuwe woningen verdeeld over verschillende woongebouwen, een nieuw administratief centrum dat onderdak biedt aan het gemeentebestuur, het OCMW en een politiecommissariaat, 500 parkeerplaatsen waarvan het merendeel ondergronds, en een prachtige centrale groene zone die toegankelijk wordt voor het publiek. De gemeente onderneemt hiermee een project van formaat, met als eerste stap de bouw en verkoop van de woningen van residentie Ardea. Wij hopen uiteraard dat het project tal van nieuwe inwoners de weg doet vinden naar Etterbeek, en als u een van hen bent, heet ik u alvast van harte welkom in Etterbeek!

Vincent DE WOLF, Volksvertegenwoordiger-burgemeester van Etterbeek

WONEN IN SINT NIKLAAS - GROENE LIGGING - HOGE AFWERKING

(Nederlands)

WENST U MEER INFORMATIE

Wilt u meer weten over Ardea?
Bezorg hier uw gegevens via het contactformulier, wij maken graag een afspraak om u verder te informeren.
Door op verzenden te klikken geeft u Willemen Real Estate toestemming om contact met u op te nemen en uw gegevens te verwerken volgens onze privacy overeenkomst.